Boliglån

Et boliglån er dyrere end et realkreditlån og ligger typisk med en rente på 6-10 procent.
Det kan derfor godt betale sig efter et par år at skifte boliglånet ud med et tillægslån, som man optager i et realkreditinstitut. Det kræver dog, at boligens pris er steget, eller at man har betalt så meget af på lånet, at der er opsparet friværdi i boligen.
Hvis man køber en andelsbolig kan man også tage et såkaldt andelsboliglån, hvor banken får pant i ens andel – et sådant lån kan også tages med afdragsfrihed.

Den nyeste form for realkreditlån er lån med renteloft – også kaldet garantilån. Med denne lånetype forsøger man at kombinere det bedste fra obligationslån og rentetilpasningslån. Renten kan svinge i takt med markedsrenten, men kun indtil den når loftet på eksempelvis 5 procent – så låses renten fast.

Renten på denne type lån er typisk lavere end på et fastforrentet lån men højere end på et flekslån. Renten på garantilån fastsættes to gange årligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>